Marrakech - Casa W's favoritbutikker

Marrakech - Casa W's favoritbutikker

Det er let at fare vild i Marrakechs souk...

Souk eller bazar eller medina. Byen Marrakech’ historiske centrum er Marokkos største souk og en vidunderlig oplevelse, der vil udfordre alle ens sanser.

Marrakech’ souk er et virvar af gader, gyder og smalle passager med tusindvis af små butikker og boder, som vil sætte dine sanser på prøve.

Her finder man angiveligt (ingen har styr på det præcise antal) mere end 7.000 forskellige butikker, boder, værksteder, spisesteder, m.v., der befinder sig i et netværk af små gader og stræder. Så stort og uoverskueligt, at selv de lokale guider af og til farer vild. 

Dufte, lyde, farver og indtryk gør, at når man slentrer rundt i kaosset, føler man, at tiden er blevet sat mere eller mindre en menneskealder tilbage. Men det er også en del af charmen...

Casa Ws favorit butikker i souken 

Tæppemanden Al Matjar (www.almatjarmarrakech.com), som holder til midt i souken (Souk Semmarine 24-26), har en del lækre puder, tæpper. pufs mm. i den skandinaviske boheme stil som vi godt kan lide. Jeg køber endnu ikke Casa Ws produkter hos ham men forelskede mig i et par lækre ting hos ham da jeg besøgte Marrakech første gang. 

Et favoritområde i souken er Place de Epices, som ud over caféerne Nomad (@nomadmarrakech) og Café de Epices @cafedeepices), byder på en hyggelig stemning og alt fra kurve, kurvetasker og krydderier til tæpper og tøj. Jeg plejer at svinge forbi butikken Marrakech Mon Amour (@marrakechmonamour), som bl.a. sælger de skønneste t-shirts i den bedste kvalitet.

Jeg elsker også at slentre rundt i gaderne væk fra Place de Epices for at oplevede den lokale stemning uden for meget at det virvar og jag som der er i 'hovedgaderne'.  

 

Den gamle bydel - en oplevelsesrejse

En kort gåtur fra souken ligger den gamle bydel og her er et besøg hos Mustapha Blaoui (@mustaphablaoui) et MUST. Indgangen er en gammel dør uden skilt, så hold evt. øje med snedkeren på den anden side af gaden for at finde det rette sted. Man træder ind i et mekka af tæpper, puder og smukke antikviteter. Gå ikke glip af de mange etager, der gemmer sig bag det første rum. Smut en tur igennem køkkenet for at finde de øvrige etager.

Max & Jan (@Maxandjan) - er en lækker - men dyr- konceptbutik, som også er et besøg værd. Butikken har alt fra badetøj til tøj og smykker og ligger i en skøn gård.

 

 

OmrĂĄdet omkring Yves Saint Laurents have - Jardin Majorelle

Et absolut must er at besøge Rue Majorelle 33 (@33ruemajorelle), som ikke er billig, men som har såååååå mange skønne ting. 

I samme område har keramikkæden Chabi Chic (@chabichicmorocco) også en mindre butik. Casa W forhandler endnu ikke deres lækre produkter, men det kommer måske på et tidspunkt. 

BE The souk (@bethesouk), som er ejet af folkene bag Riad BE Marrakech (@bemarrakech) er et andet skønt sted at gå på jagt efter keramik eller tekstiler.