Hvad er historien bag de skønne marokkanske vintage tæpper?

Hvad er historien bag de skønne marokkanske vintage tæpper?

Hvad kendetegner mange af de marokkanske vintage tæpper?

Vidste du at de marokkanske vintagetæpper ofte er arvestykker fra de berbiske nomadestammer og har en alder på mellem 5 og 50 år, når de kommer til Danmark.

Vintage tæpperne, som Casa W forhandler, er håndvævede i de mellemste Atlasbjerge i Marokko – og kommer typisk fra Beni MQuild eller Beni Ourain/Mamousha stammerne. Tæpperne er lavet af 100 procent fåreuld, der er naturindfarvet og skønheden i tæpperne er farvekombinationen - en palet af dæmpede nuancer, der er falmet over tid. Tæpperne er fulde af smukke former og symbolik. Hvert enkelt tæppe fortæller sin egen historie, der tager udgangspunkt i en stærk stammetradition og væverens fortælling. 

Det er ofte kvinder, der væver tæpperne. Med kreativitet mixer de elementer fra naturen og hverdagen ind i tæppets udtryk. Det siges, at vævningen er den måde, kvinderne uddanner sig på, særligt matematisk. Det er en af de få måder, de kan ytre sig på og fortælle deres personlige historie til omverdenen. Marokkanske tæpper er derfor et stolt og autentisk stykke af Marokkos kulturarv. 

 

Vil du gerne kigge nærmere på vores tæpper? 

Casa W håndplukker selv alle vores tæpper i Marokko og bruger lang tid på at vælge de helt rigtige. Alle vores tæpper er unika og med masser af sjæl   - products with a story 

Se vores udvalg af vintage tæpper her:

 https://casaw.dk/collections/vintage-taepper

Se vores udvalg af Beni Qurain tæpper her:  

https://casaw.dk/collections/beni-ourain-taepper