Casa W - hvorfor køber vi ind i Marrakech?

Casa W - hvorfor køber vi ind i Marrakech?

Velkommen til Covid19 og dermed et eventyr i Marokko...

Jeg boede med min familie i Asien fra 2000-2010. I Kina, Vietnam og Indien elskede jeg at gå på opdagelse på de lokale markeder efter unikke ting, som kunne skabe den helt rette balance mellem de enkle skandinaviske møbler, som vi havde med hjemmefra og de unikke håndværkstraditioner, som de asiatiske lande hver især havde at byde på. 

Jeg elskede også mine ugentlige ture til de lokale stofmarkeder for at udvælge de helt rigtige metervarer, som de lokale skræddere efterfølgende kunne omdanne til et smukt pudebetræk eller en kjole. 

Samtidig bød mine jobs i Asien også på muligheden for at arbejde med de lokale producenter og få et unikt indblik i lokale kulturer, CSR, produktionsprocesser mm. 

Det var derfor helt oplagt, at jeg selvfølgelig skulle arbejde videre med de asiatiske leverandører da drømmen om Casa W skulle realiseres tilbage i 2021.

Lokale håndværkere og stærke traditioner

Men på grund af Corona og de mange rejserestriktioner i flere dele af Asien fandt jeg hurtigt ud af at det ville være vanskeligt for mig at rejse – og dermed også få fingrene i de unikke produkter, indlede et samarbejde med de lokale håndværkere og ikke mindst blive inspireret af stemninger og de lokale kulturer. Jeg begyndte derfor at overveje, om der måske fandtes alternativer tættere på Europa. Et sted som kan tilbyde de samme håndværkstraditioner som i Asien, har et større udbud af lokale råvarer, som de er gode til at omdanne til skønne produkter og ikke mindst har virksomheder, der er vant til at arbejde med europæiske kunder. Min ’research’ pegede mig i retning af Marokko – og hvor er jeg glad for det.

Flybilletterne blev booket og min mand og jeg tog tilbage i oktober 2021 den første tur til Marrakech. 

Og herefter er det gået stærkt med flere ture til Marrakech, masser af møder med leverandørerne i de små lokale værksteder, samarbejde omkring design, farver mm. Og jeg elsker det!!!

Jeg er ikke færdig med at handle med Asien og har da også brugt en lokal systue og leverandør på Bali til min kollektion af lounge wear og kaftans i tie dye.

Men Marokko er dejligt tæt på, kvaliteten er i top og de lokale håndværkere er arbejdsomme, punktlige (for det meste…) og gode samarbejdspartnere.

Glæder mig allerede til min næste tur til dette skønne sted.