Casa W - hvorfor k√łber vi ind i Marrakech?

Casa W - hvorfor kj√łper vi i Marrakech?

Velkommen til Covid19 og dermed et eventyr i Marokko...

Jeg bodde med familien min i Asia fra 2000-2010. I Kina, Vietnam og India elsket jeg √• utforske de lokale markedene etter unike gjenstander som kunne finne akkurat den rette balansen mellom de enkle skandinaviske m√łblene vi tok med hjemmefra og de unike h√•ndverkstradisjonene hvert asiatiske land hadde √• tilby.

Jeg elsket ogs√• mine ukentlige turer til de lokale stoffmarkedene for √• plukke ut akkurat de riktige hagevarene som de lokale skredderne kan gj√łre om til et vakkert putetrekk eller kjole.

Samtidig ga jobbene mine i Asia også muligheten til å jobbe med lokale produsenter og få et unikt innblikk i lokale kulturer, CSR, produksjonsprosesser mm.

Det var derfor helt √•penbart at jeg selvf√łlgelig skulle fortsette √• jobbe med de asiatiske leverand√łrene ettersom dr√łmmen om Casa W skulle bli realisert tilbake i 2021.

Lokale håndverkere og sterke tradisjoner

Men p√• grunn av Corona og de mange reiserestriksjonene flere steder i Asia fant jeg fort ut at det ville bli vanskelig for meg √• reise ‚Äď og dermed ogs√• f√• tak i de unike produktene, starte et samarbeid med de lokale h√•ndverkerne og ikke minst bli inspirert av stemninger og de lokale kulturene. Jeg begynte derfor √• vurdere om det kunne finnes alternativer n√¶rmere Europa. Et sted som kan tilby samme h√•ndverkstradisjoner som i Asia, har st√łrre tilgang p√• lokale r√•varer, som de er flinke til √• forvandle til vakre produkter og ikke minst har bedrifter som er vant til √• jobbe med europeiske kunder. Min 'forskning' pekte meg i retning av Marokko - og jeg er s√• glad for det.

Flybillettene ble bestilt og mannen min og jeg dro tilbake i oktober 2021 for den f√łrste turen til Marrakech.

Og etter det har det g√•tt bra med flere turer til Marrakech, masse m√łter med leverand√łrene i de sm√• lokale verkstedene, samarbeid om design, farger mm. Og jeg elsker det!!!

Jeg er ikke ferdig med √• handle med Asia og har ogs√• brukt et lokalt systudio og leverand√łr p√• Bali til samlingen min av lounge wear og kaftaner i tie dye.

Men Marokko er nydelig like ved, kvaliteten er på topp og de lokale håndverkerne er hardtarbeidende, punktlige (stort sett...) og gode forretningspartnere.

Jeg ser allerede frem til min neste tur til dette fantastiske stedet.