Beni Ourain eller Beni Ouarain tæpper - kært barn har mange navne...

Beni Ourain eller Beni Ouarain tæpper - kært barn har mange navne...

Beni Ourain tæpperne

Hos Casa W har vi kun originale Beni Ourain tæpper lavet i hånden af kvinder fra sammenslutningen af berberstammerne Beni Ourain, som har sin oprindelse i de mellemste Atlasbjerge syd for Marrakech. Tæpperne bliver brugt af Berberstammen til at tage over sig og ligge på når de skal sove. Hvert tæppe er et kunstværk og modsat orientalske tæpper bliver de ikke produceret efter modeller, men kun efter kvindernes egne ønsker og symboliserer ofte de følelser kvinderne har haft, når de væver. Diamantformen som man ser i mange af tæpperne, beskytter mod onde onder. Farvetonerne er naturlige i deres hvide, beige, brune og sorte farver.

Er alle Beni Ourain tæpperne vintage?

Førhen blev Beni Ourain tæpperne udelukkende lavet til personligt brug. Nu er Beni Ourain tæpperne i så høj kurs rundt om i hele verden at nogle af stammerne producerer flere tæpper end de selv skal bruge og sælger dem til lokale tæppehandlere i bl.a. Marrakech, hvor Casa W køber vores tæpper.

Vi har dog også været heldige at få fingre i nogle af de få vintage tæpper som findes på markedet.

 

Vil du gerne kigge nærmere på vores tæpper? 

Casa W håndplukker selv alle vores tæpper i Marokko og bruger lang tid på at vælge de helt rigtige. Alle vores tæpper er unika og med masser af sjæl   - products with a story 

Se vores udvalg af vintage tæpper her: 

https://casaw.dk/collections/vintage-taepper 

Se vores udvalg af Beni Qurain tæpper her:  

https://casaw.dk/collections/beni-ourain-taepper